Teinit löysivät satumaisen kulta-aarteen – satoja kultakolikoita yli 1 000 vuoden takaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Israelissa on tehty merkittävä aarrelöytö. Joukko arkeologiseen kaivaukseen osallistuneita vapaaehtoisia nuoria löysi yli tuhat vuotta vanhoja kultakolikoita saviseen astiaan säilöttyinä.

Yhteensä 425 24 karaatin kultarahaa löydettiin keski-Israelista alueelta, jolle suunnitellaan uutta asuinaluetta. Kolikot ovat peräisin abbasidikalifaatin ajoilta 1 100 vuoden päästä. Alueella uskotaan sijainneen rahojen kätköaikaan erilaisia työpajoja.

Kaivauksia johtanut Liat Nadav-Ziv uskoo Reuters-uutistoimiston mukaan rahojen alkuperäisen omistajan kätkeneen ne maahan, tarkoituksenaan palata myöhemmin hakemaan niitä. Kulrahoilla olisi kyennyt niiden kätköaikoina ostamaan luksuskodin Fustatin, tuon ajan Egyptin pääkaupungin parhailta alueilta.