Sienikausi on alkanut! Kokeile muhevia muffinsseja

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset metsät ovat täynnä arvokasta ja upeaa ruokaa, kun saamme poimia marjoja, villiyrttejä ja sieniä suoraan lautaselle. Sieniaika on nyt parhaimmillaan ja perinteisen keiton, kastikkeen ja piirakan lisäksi voi kokeilla uudenlaisia herkkuja.

Muffinssivuokaa voi käyttää myös suolaisten leivonnaisten valmistamisessa. Sienimuffinssit valmistuvat nopeasti, ja ne ovat erinomainen lisä esimerkiksi salaatin tai keiton kylkeen tarjoiltavaksi. Muffineihin sopii mitkä tahansa ruokasienet.

Esikäsittele sienet ja hauduta niiden neste pois pannulla. Lisää joukkoon nokare voita, sipulia ja mustapippuria. Siirrä sienimuhennos paistamisen jälkeen jäähtymään. Lisää joukkoon juustoa ja yrttejä makusi mukaan. Juusto voi olla maustettua tuorejuustoa, fetaa, homejuustoa tai vuohenjuustoa.

Sekoita erillisessä kulhossa sulatettu voi, kananmunat, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kermaviili. Kermaviilin voi korvata myös jogurtilla tai muulla happamalla maitotuotteella. Sekoita sieniseos taikinaan ja nostele muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Ainekset:

n. 5 dl sieniä1 rkl voitamustapippuriayrttejän. 200 g juustoa1 prk kermaviiliä1/2 dl sulatettua voita2 kananmunaa4 dl vehnäjauhoja3 tl leivinjauhetta