Teini lähetti koulu-uhkauksen läpällä Espoossa – seuraukset ovat vakavat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Espoon Tiistilän kouluun tehtiin uhkaus. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai nimettömän vinkin uhkauksesta 25. elokuuta sosiaalisessa mediassa. Uhkauksen tehnyt otettiin kiinni seuraavana päivänä.

Operaatiossa tehtiin yhteistyötä poliisin, Espoon kaupungin ja muiden viranomaisten kanssa. Epäilty on 16-vuotias ja hän on myöntänyt lähettäneensä kouluun kohdistuvan uhkauksen hetken mielijohteesta. Teini on ollut katuvainen.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos muistuttaa nuoria tällaisten hetken mielijohteesta tehtyjen uhkaavien viestien olevan rikoksia. Poliisilla on velvollisuus puuttua matalalla kynnyksellä koulu-uhkauksiin. Seuraukset ovat vakavia ja kauaskantoisia ja tuomioksi voi tulla jopa vankeutta.