Tutkimus: Joka kolmas suomalainen masturboi salaa kumppaniltaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Masturboiminen on luonnollista, terveellistä ja jopa suositeltava tapa lievittää stressiä. Osa ihmisistä häpeää sooloseksin harrastamista ja salaa sen omalta kumppaniltaan.

Sooloseksin harrastaminen ei kuitenkaan itsessään huononna parisuhteen seksielämää, vaan voi päinvastoin jopa parantaa sitä! Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti kertoo, miksi näin on.

Itsetyydytys on normaalia. Suomalaisnaisista noin neljäsosa ja miehistä yli puolet masturboi vähintään kerran viikossa. On sanottu, että kaikki ihmiset masturboivat, ja ne jotka väittävät muuta, valehtelevat.

– Itsetyydytys on jokaisen henkilökohtainen asia, josta ei ole pakko puhua, jos ei halua. Masturbointi parisuhteessa on kuitenkin tavallista ja olisi hienoa, jos sitä ei tarvitsisi ainakaan toiselta salailla, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen toteaa.