Brasilialainen saaristo avataan turisteille – mutta vain koronan jo sairastaneille

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilialle kuuluva saariryhmä Fernando de Noronha on ollut pitkään turistien, etenkin sukeltajien suosiossa. Nyt lämpimästä ilmastosta, kuvankauniista maisemista ja hiekkarannoista tunnettu saari ollaan jälleen avaamassa turisteille yhdellä ehdolla.

Fernando de Noronhan saarille pääsevät toistaiseksi vain ne turistit, jotka ovat jo sairastaneet koronaviruksen aiheuttaman covid-19 -taudin. Saarelle haluavien täytyy esittää viranomaisille vähintään 20 vuorokautta vanha PCR-testin positiivinen koetulos. Vaihtoehtoisesti he voivat näyttää serologisen testin tuloksen, josta ilmenee että heidän kehossaan on koronan vasta-aineita.

Fernando de Noronhan johtaja Guiherme Rocha ei CNN-uutissivuston mukaan lehdistötilaisuudessa kertonut syytä miksi taudin jo sairastuneet ovat tervetulleita saarille. Fernando de Noronha on ollut suljettuna turisteilta maaliskuun puolivälistä saakka.