Kuin scifi-elokuvista: Lentävää autoa koelennettiin Japanissa

Autot Digi · Tim Isokivi

Lukuisat lento- ja autoalan yhtiöt ovat viime vuosina kehitelleet omia versioitaan lentävästä autosta. Yksi kopaktia lentävää ajoneuvoa kehittelevistä yhtiöistä on japanilainen SkyDrive.

SkyDrive koelensi onnistuneesti SD-03 -kulkuneuvoaan Japanin Toyotassa. Akusta virtansa saava laite kohosi alle kahden metrin korkeuteen neljän propellerinsa ansiosta. Se pysytteli ilmassa viiden minuutin ajan kuljettaja kyydissään.

Kyseessä oli SkyDriven SD-03 -koneen ensimmäinen kuljettajan kera toteutettu koelento. Toyota-autovalmistajalta rahoitusta projektia varten saavan yhtiön tavoitteena on luoda prototyypin pohjalta nopeampi ja pidempään ilmassa pysyttelevä kaksipaikkainen kaupallinen lentolaite. Sitä kaavaillaan Observer-sivuston mukaan markkinoille jo vuonna 2023.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.