Annimari Korte on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2020: ”Löydän positiivista kaikesta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2020 on Annimari Korte. Hän on kaikkien aikojen nopein suomalainen aitajuoksija, joka on ponnistanut positiivisuudellaan vaikeuksien yli. Valinnan tekivät Positiivarit Oy sekä Suomen Nuorkauppakamarien raati, jossa on mukana myös viihdelehti Stara. Raadin mukaan Annimari on esikuva, joka uskoo itseensä ja löytää hyvää myös haasteista.

Vuosia kestäneet vastoinkäymiset, terveysongelmat ja loukkaantumiset sekä niistä selviytyminen ovat opettaneet Annimari Kortetta ajattelemaan positiivisesti. Huippu-urheilijan uran tärkein oppi onkin ”Älä koskaan luovuta”.

– Jouduin lopettamaan urheilun viideksi vuodeksi. Kun aloin harjoitella uudestaan, ei kukaan uskonut, että minusta tulisi vielä Suomen kaikkien aikojen nopein aitajuoksija. Kaikista esteistä huolimatta jaksoin ajatella positiivisesti ja uskoa itseeni enkä luovuttanut. Olen saanut uuden mahdollisuuden toteuttaa unelmiani. Siksi löydän positiivista kaikesta, Annimari Korte kommentoi.

Annimari Korte, Kuva: Positiivarit

Vuoden Posiviivisin Suomalainen -valinnan kriteerejä ovat muun muassa, että henkilö on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta. Lisäksi hänen saavutustensa tulee olla merkittäviä ja hänen tulee auttaa myös muita onnistumaan. Annimari Kortteelle positiivisuus on voimavara, joka tekee elämästä parempaa. Siksi hän kannustaa muitakin ajattelemaan positiivisesti.

– Hymy saa usein muutkin hyvälle tuulelle. Myös pieni ele, kuten kehu, voi tuoda paljon iloa ja positiivisuutta muiden elämään. Positiivisuus auttaa myös uskomaan unelmiin ja helpottaa niiden tavoittelemista, Korte muistuttaa.

Positiivarit Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry yhteistyössä valitsevat vuosittain Vuoden Positiivisimman Suomalaisen. 
Palkintoa on jaettu vuodesta 1993 saakka, joten tänä vuonna kunniamaininta jaettiin jo 28. kerran. Valinnan tarkoituksena on korostaa positiivisuuden merkitystä voimavarana alati muuttuvassa maailmassa ja tuoda esiin sitä, että positiivisella asenteella voi saavuttaa tavoitteensa ja selvitä vastoinkäymisistä. Idean isä on yrittäjä ja Positiivareiden perustaja Juhani Töytäri. Positiivisuuden elämäntyöpalkinto jaetaan satunnaisesti.