Suomalainen yritys keksi ostoskärryjen desinfiointikeskuksen – vientituote maailmalle

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalaiset yritykset, Innorent Production Oy ja Finn-Elox Oy, ovat yhteistyössä kehittäneet laitteen, jonka avulla ostoskärryt ja -korit voidaan desinfioida mekaanisesti. Kauppiaat ja asiakkaat ovat aiemmin joutuneet desinfioimaan ostosvaunut yksitellen ja käsin koronavirusta torjuessaan.

Nyt markkinoille tuodaan ensimmäisenä Suomessa vähittäiskaupoille tarkoitetut desinfiointilaitteet, jonne kuluttaja itse työntää kärryn tai ostoskorin ennen ostosten teon aloittamista. Kärryn tai korin desinfioiminen kestää muutaman sekunnin ajan.

Desinfiointiaine tulee matalapainesumuna pinnoille, erityisesti kahvoille, joista otetaan kiinni. Laitteen käynnistys tapahtuu ilman kontaktia käden heilautuksella. Desinfiointilaite on patentoitu ja sitä on tarkoitus viedä tulevaisuudessa maailmalle. Tuotetta valmistetaan Lempäälässä.