Pienkoneen pakkolasku pieleen Orivedellä – lentäjä ja matkustaja selvisivät ihmeen kaupalla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hallin lentoasemalta Jämsästä ilmaan noussut pienlentokone teki pakkolaskun Oriveden Västilässä myöhään eilen illalla. Koneessa oli lentäjän lisäksi yksi matkustaja. Molemmat koneessa olleet loukkaantuivat lievästi.

Poliisin tekemän tutkimuksen mukaan pienkoneessa ei ollut teknistä vikaa, vaan onnettomuus on aiheutunut lentäjän inhimillisestä virheestä lennon aikana. Lentäjä oli eksynyt reitiltään. Illan hämärtyessä hän oli arvioinut, että ei pääse palaamaan lentokentälle. Tämän vuoksi hän oli tehnyt ratkaisun laskeutumisesta pellolle.

Pakkolasku ei kuitenkaan onnistunut suunnitellusti, vaan kone oli osunut puiden latvoihin ja putosi sen jälkeen maahan. Kone vaurioitui tuntuvasti. Lentäjällä on vaaditut luvat ja koulutukset asianmukaisesti suoritettuna, joten kyseessä oli vahingosta johtunut onnettomuus.