Huittisten mies ajoi huumepäissään – jo 19. kärähdys ratista vuoden sisään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Huumausaineiden vaikutuksen alaisena autoa ajavien rattijuoppojen määrä on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Päihteiden vaikutuksen alaisena autoileminen on aina vaarallista, mutta huumekuskit ajelevat liikenteessä jokaisena kellonaikana, kun alkoholia nauttineet ovat liikkeellä yleensä viikonloppuisin ja silloinkin myöhempää illalla.

Huittisissa asuva 37-vuotias huumehemmo päätti hypätä ratin taakse keskiviikkona aamulla. Poliisi pysäytti hänet kello 10:47 Risto Rytin kadulla. Kuljettaja puhallutettiin ja hänelle tehtiin huumausainepikatesti, joka oli positiivinen.

Samalla selvisi, että henkilöllä ei ollut ajo-oikeutta ja aikaisempiakin korttitta ajoja oli vuoden sisällä jo 18 kappaletta. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksena.