Koruvarkaat iskevät nyt halaamalla – Tampereelta jo kolme tapausta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vanha koruvarkaiden kikka näkyy jälleen suomalaisissa kaupunkikeskittymissä. Ulkomaalaiset varkaat saattavat esittää korukauppiaita ja ovat sovittavinaan uutta korua asiakkaan kaulaan tai halaavat muuten henkilöä varastaakseen heidän koruja. Uhrit ovat yleensä iäkkäämpiä.

Sisä-Suomen poliisi kertoo, että pelkästään Tampereella on käynyt kolme koruvarkautta tähän tyyliin kesän aikana. He ovat lähestyneet uhriaan jollakin verukkeella ja pyrkivät halaamaan henkilöä korun anastaakseen. Tekijöitä voi olla useita, ja he saapuvat tekopaikalle usein autolla ja jalkaisin. Uhria on seurattu esimerkiksi kauppaliikkestä asti. Joskus anastetun korun tilalle on laitettu rihkamakoru.

– Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella polisiin tietoon on tullut kolme tapausta Tampereelta heinä-elokuussa. Ilmiö on tuttu myös viime kesältä. Liikkeellä on useita rikollisporukoita, jotka tekevät näitä varkauksia. Kehotamme välttämään tällaisia lähelle tulevia tuntemattomia. Jos kuitenkin joudut tällaiseen tilanteeseen, soita hätäkeskukseen, kehottaa rikoskomisario Arto Partanen.