Näin rauhoitut turbulenssin jälkeen nopeasti – lentomatkasta voi myös nauttia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentomatkustamiseen kuuluvat turbulenssit saattavat aiheuttaa paniikkia lentokoneen matkustamossa. Ilmakuopat kuitenkin kuuluvat lentomatkailuun, joten niiden takia ei kannata pilata reissua. Yksi vinkki auttaa rauhoittumisessa.

Katso lentohenkilökuntaa. Vuosikausia ilmassa työskennelleet lentoemännät ja stuertit ovat kokeneet enemmän ilmakuoppia ja turbulensseja kuin keskivertomatkustaja. Kun huomaa lentokoneen henkilökunnan olevan rauhallinen ja heidän kasvoillaan on tyyni ilme, voi itsekin huokaista helpotuksesta. Heidän kasvoiltaan voi tulkita, että ei ole hätää.

Mikäli tuntee olonsa poikkeuksellisen hermostuneeksi, kannattaa pyytää lentohenkilökuntaa avuksi omalle paikalle. Heidät on koulutettu auttamaan matkustajia ja osaavat rauhoitella asiantuntemuksellaan. Lentohenkilökunta juttelee mielellään asiakkaidensa kanssa ja yhtäkkiä ilmakuopat ovat unohtuneet ja matkamieli jälleen löytynyt.