Vie vanhus ulos -kampanja alkaa – ilmoittaudu sinäkin mukaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vanhusten auttaminen on helppo, mutta hyödyllinen tapa tehdä hyvää. Vapaaehtoisia kaivataan esimerkiksi vanhusten kanssa ulkoilemiseen. Ikäinstituutti järjestää kampanjan, jonka tarkoituksena on auttaa vanhuksia ulkoilemaan.

– Ikäihmisille päivittäinen ulkoilu on paras keino ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä. Kävellessä jalkojen lihakset vahvistuvat ja tasapaino saa harjoitusta. Luonto lisäksi virkistää mieltä. Ulkoilu on sallittua ja suositeltavaa myös korona-aikana, kun ulkoilee terveenä, huolehtii hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää tarvittaessa kasvomaskia, ohjeistaa suunnittelija Heli Starck Ikäinstituutista.

Ulkoilu vahvistaa iäkkään terveyttä. Kampanjan sivuilta saa ohjeita ja vinkkejä ulkoilua varten. Liikuntahetkistä ja happihyppelyistä voi jakaa materiaalia sosiaaliseen mediaan tunnisteella #vievanhusulos. Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä 8.10. innostetaan iäkkäät ja ulkoiluystävät yhdessä ulos tekemään sateenvarjojumppaa.