David Blaine kohosi yli 7 kilometrin korkeuteen ilmapalloilla – selvisi hengissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen taikuri David Blaine suoritti tällä viikolla ensimmäisen suuren tempauksensa vuosien tauon jälkeen. Hän nousi kilometrien korkeuteen pelkkien ilmapallojen nostamana Yhdysvaltojen Arizonassa.

David Blaine kohosi Ascension-tempussa ilmaan yhteensä 52 ilmapallon kannattelemana. Päästyään tiettyyn korkeuteen hän alkoi pudottamaan mukanaan olleita painoja nopeuttaakseen nousua. Lopulta taikuri saavutti 24 000 jalan, eli yli seitsemän kilometrin krokeuden.

Yläilmoihin päästyään Blaine pudottautui kohti maata laskuvarjon varassa. Vaikka taikuri ei osunut suunnteltuun laskeutumispaikkaan, pääsi hän maan kamaralle turvallisesti. Tempaus esitettiin suorana lähetyksenä Youtubessa, mutta yli kaksituntinen video Pixarin Up – kohti korkeuksia -elokuvaan verratusta stuntista on katsottavissa myös jälkikäteen.

David Blainen oli alun perin määrä nousta yläilmoihin ilmapalloilla 31. elokuuta New Yorkissa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat sääolosuhteiden vuoksi.