Mies purki digitaalisen raskaustestin osiin: ”Huijausta”

Digi Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koodaaja ja entinen Linux-ohjelmiston suunnittelutyön kanssa työskennellyt mies kiinnitti eräänä päivänä huomionsa hänen vaimonsa tekemään raskaustestiin. Vaimo oli aiemmin tehnyt edullisia liuskatestejä, jotka maksoivat hänelle noin 20 senttiä kappaleelta. Kun vaimo oli saanut positiivisen tuloksen, hän oli halunnut tehdä vielä tarkemman digitaalisen testin.

Clearblue valmistaa raskaustestejä ja yritys onkin hyvin tunnettu digitaalisella näytöllä varustelluista raskaustesteistään. Vaimo oli ostanut digitaalisen testin, jonka kertakäyttöisyyttä mies kuitenkin ihmetteli. Mies päätti purkaa testin osiin nähdäkseen millaisella teknologialla se toimii. Testin sisältö yllätti miehen täysin.

Clearblue-testi toimi niin, että se luki tavallisen liuskatestin tuloksen, jonka se esitti digitaalisella näytöllä. Testi toimi pienellä pyöreällä paristolla. Miehen mielestä testi on suurin huijaus aikoihin. Testin kertakäyttöisyys ihmetyttää häntä. 12 dollaria maksavalla testillä voi tehdä yhden testin, minkä jälkeen se heitetään roskiin paristoineen kaikkineen.

Todellisuudessa testin teknologia on miehen mukaan sellainen, että yksi testi voisi lukea ja näyttää digitaalisesti tulokset todella monista edullisista liuskatesteistä eikä naisen tarvitsisi aina ostaa uutta 12 dollarin testiä. Testihän toimii patterilla, joten sillä voisi lukea niin kauan raskaustestejä kuin patterissa riittää virtaa.