Äkkimuutos Denverin säässä – kesä vaihtuu talveen yhdessä yössä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Keskilännessä on varoitettu ihmisiä todella rajusta säämuutoksesta, joka pyyhkäisee kesän mennessään. Coloradon Denverissä oli maanantaina kesäinen ja yli 30 celsiusasteen lämpötilan kohonnut sää. Tiistaina sataa lunta.

– Nyt tilanteesta tekee erikoisen se, että käänne polttavasta helteestä lumipyryyn koetaan jo syyskuussa: lunta saattaa lähivuorokauden aikana pyryttää New Mexicon ja Teksasin osavaltioissa saakka, Forecan blogissa kerrotaan.

Yhdysvaltojen Keskilännessä lämpötila voi reilun vuorokauden aikana romahtaa maanantain ja tiistain välillä jopa lähes 40 astetta. Coloradoon kulkeutuu kylmää ilmaa Kanadan arktisilta alueilta yläilmakehän suihkuvirtauksen tekemän mutkan kautta. Paikalliset uutiskanavat ja sääpalvelut ovat kehoittaneet ihmisiä varautumaan sankkaan lumipyryyn ja talveen.