Turisti varasti hiekkaa italialaissaaren rannalta – sai 1 000 euron sakot

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Italian Sardinia tunnetaan erityisen valkoisen hiekan täyttämistä rannoista. Valkoisia rantoja suojellaan viranomaisten toimesta, eikä niiden harvinaislaatuista hiekkaa saa viedä mukanaan. Hiekan varastamisesta voi seurata kalliskin rangaistus.

Nyt eräs ransalainen turisti on jäänyt kiinni yritettyään varastaa hiekkaa. Viranomaiset takavarikoivat miehen hallusta Elmasin lentokentällä yhteensä kaksi kiloa valkoista hiekkaa. Hän oli säilönyt ne muoviseen pulloon.

Ranskalaisturisti sai teostaan 1 000 euron sakkorangaistuksen. Valkoisen hiekan varastaminen rannoilta on kiellettyä ympäristösyistä ja siksi, että hiekan häviäminen rannoilta olisi kova kolaus alueen turismille. Erästä ranskalaispariskuntaa uhkasi viime vuonna jopa kuuden vuoden vankeustuomio 40 kilon hiekkalastin varastamisesta, uutisoi Independent.