Poliisikoira löysi rattijuopon Kangasalla – poliisia paennut löytyi tukkipinon alta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi suoritti liikkenneratsiaa sunnuntaina Kangasalla iltapäivällä kolmen maissa lähellä Oriveden rajaa. Yksi poliisipartiota lähestynyt autoilija kuljetti henkilöautoa 169 kilometrin tuntivauhdilla. Alueella on satasen rajoitus.

Kuljettaja hidasti poliisin pysäytysmerkin nähdessään ja teki U-käännöksen. Viranomaiset lähtivät 170 km/h pakoon lähteneen kuljettajan perään. Liikenne oli vilkasta ja pakeneva autoilija aiheutti vaaratilanteita. Kuljettaja ajoi seitsemän kilometrin jälkee hirviaitaan ja auto vaurioitui kauttaaltaan. Pakomatka ei kuitenkaan tyssännyt tähän.

Kuljettaja jatkoi pakoa juosten ja kiipesi hirviaidan yli metsään. Epäilty kuljettaja löytyi poliisikoiran avulla noin tunnin jälkeen tukkipinon alta piileskelemästä. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.