Poliisin tutka mittasi 209 km/h Syvälahdella – sunnuntaiajelu päättyi ajokieltoon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ylinopeus on aina kuljettajan aseenteesta ja välinpitämättömyydestä johtuvaa. Ylinopeus on merkittävänä tekijänä liikenneonnettomuuksissa. Nyt yksi oman elämänsä kilpa-ajaja on kaahannut poliisin tutkaan järkyttävää ylinopeutta Keski-Suomessa.

Sisä-Suomen poliisi kertoo suorittaneensa ylinopeusvalvontaa Toivakan Syvälahdella iltakuudelta. Nelostiellä ohituskaistojen kohdalla autojen nopeuksia mitannut poliisipartio huomasi etelää kohti ajaneen ajoneuvon kulkeneen reilua ylinopeutta. Auto lähestyi valvontapistettä 209 km/h.

Alueella on satasen rajoitus. Toinen poliisipartio pysäytti kuljettajan. Hänet määrättiin ajokieltoon törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäiltynä.