San Francisco kuin katastrofielokuvasta – synkät kuvat valtavista maastopaloista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen Kaliforniassa riehuvat parhaillaan jättimäiset maastopalot, jotka uhkaavat jo suurkaupunki San Franciscoa. Palot ovat muuttaneet kaupungin kuin katastrofielokuvan näyttämöksi, ja kuvia on verrattu niin suosittuihin peleihin kuin Mad Max -elokuvaan. Yhdennäköisyydet ovat merkittäviä. Historiallisen suuret maastopalot ovat levinneet Kalifornian lisäksi myös Oregonin ja Washingtonin osavaltioiden alueille.

Ainakin osa palopesäkkeistä sai alkunsa, kun lapsen sukupuoli paljastettiin perhejuhlassa. Sitä ennen Kaliforniassa oli ollut päiväkausia ennätysmäiset helteet ja maasto oli rutikuivaa. Sukupuolen paljastumisessa käytetty ilotulite sytytti maaston, joka levisi nopeasti massiiviseksi maastopaloksi. Pian tämän jälkeen yli kolme tuhatta asukasta jouduttiin evakuoimaan samalla alueella.

View this post on Instagram

#Estapasando ‼️😰😨 ¿Supiste? Les compartimos esta impactante imágen que está dando la vuelta al mundo. Fue hecha hoy mismo, y en ella se ve el humo de los incendios forestales que arrasaron el oeste de Estados Unidos y que bloquearon la luz solar en el norte de California este día miércoles. Ya van casi 930.776 hectáreas de tierra que se han quemado en California este año, aproximadamente 20 veces lo que se había quemado en este momento el año pasado. Las órdenes de evacuación están vigentes en algunos condados. ¿Fuerte postal o no? 😔💔 Foto por Josh Edelson / Agence France-Presse – Getty Images.⁣ #Austerra #incendiosforestales #california #actualidad #estapasando #sociedadnaturalista

A post shared by Austerra.org 🌿 (@austerra_society) on