Ajokortti ehti olla alle viikon – kaahasi törkeää ylinopeutta Kemissä matkustajat kyydissään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on ottanut tuoreen kuljettajan ajokortin pois Kemissä, koska hän ei selvästikään ole vielä kykeneväinen ajoneuvon rattiin tai liikenneturvallisuuden noudattamiseen. Kokemattomalla kuljettajalla oli aivan liikaa vauhtia ja kaksi matkustajaa kyydissä. Onneksi poliisi sattui paikalle.

Poliisin liikenneryhmän partio havaitsi Kemin moottoritiellä kovaa vauhtia ajaneen henkilöauton tiistaina 9. syyskuuta. Alueella on 80 km/h -nopeusrajoitus ja kuljettajan ajonopeudeksi mitattiin 161 kilometriä tunnissa. Sama kuski ajoi satasen alueella 166 km/h. Kuljettaja on määrätty poliisin toimesta ajokieltoon ja tapahtunutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

– Poliisi muistuttaa, että tyypillinen piirre nuorten vakaville liikenneonnettomuuksille on kokematon kuljettaja yhdistettynä kovaan vauhtiin. Huomattavalla nopeudella ajava vaarantaa kyydissä olijoiden lisäksi myös itsensä ja muiden tiellä liikkuvien turvallisuuden. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomita vankeusrangaistukseen, jolloin teosta tulee merkintä rikosrekisteriin. Vakavin seuraus voi kuitenkin olla hengen tai terveyden menetys.