Asikkalan nainen ei oppinut kerrasta – kärähti ratista seuraavana päivänä uudelleen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisi kertoo ottaneensa kiinni saman rattijuopon kaksi kertaa viime viikolla ja vieläpä peräkkäisinä päivinä. Hän oli saanut ajokiellon perjantaina.

Poliisit huomasivat saman 45-vuotiaan rattijuopon liikenteessä lauantaina aamupäivällä Asikkalassa. Nainen puhalsi alkometrin törkeän rattijuopumuksen ylittävän määrän molemmilla kerroilla. Hänen rikosrekisteriinsä tuli törkeiden rattijuopumusten lisäksi merkintä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Rattijuopumus on törkeä, jos rikoksentekijän veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,2 promillea. Törkeään rattijuopumukseen syyllistyy myös silloin, jos on käyttänyt muuta huumaavaa ainetta kuin alkoholia ja kuljettajan kyky tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut. Törkeän rattijuopumuksen enimmäisrangaistus on kaksi vuotta vankeutta.