Tornion poliisi järkyttyi yli 200km/h nopeuksista: ”Autot täynnä nuoria”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on huolissaan nuorten asenteesta liikenneturvallisuutta kohtaan ja muistuttaa että jokainen tiellä liikkuja vaarantaa omalla käytöksellään myös muiden tienkäyttäjien turvallisuuden. Torniossa määrättiin viikonloppuna neljä kuljettajaa väliaikaiseen ajokieltoon kovien ylinopeuksien vuoksi.

Heistä kolme kuljettajaa syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja yksi vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä. Osa näistä oli nuoria ja tuoreita kuljettajia. Yhdellä oli ollut ajokortti vasta kuukauden ajan. Yksi poliisin kohtaama ylinopeutta ajanut kuljettaja oli saanut ajokorttina poikkeusluvalla 17-vuotiaana. Yksi ajoneuvo kaahasi 218 km/h moottoritiellä, jolla on 120 km/h nopeusrajoitus.

– Yksi huolestuttava piirre on se, että monen nuoren kuljttajan kyydissä oli myös muita nuoria. Autot olivat täynnä nuoria ja siitä huolimatta hurjastellaan. Pitää osata ottaa vastuuta myös muiden turvallisuudesta, poliisi jyrähtää.