Mies käytti elävää käärmettä kasvomaskina – ei läpäissyt viranomaisten suosituksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa maissa erityisesti julkisissa liikennevälineissä matkustavia on joko suositeltu tai velvoitettu käyttämään kasvomaskeja koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Aivan mikä tahansa suun ja nenän peittävä asia ei kuitenkaan läpäise viranomaisten asettamia maskisuosituksia.

Iso-Britannian Suur-Manchesterissa todistettiin taannoin hämmentävää näkyä. Paikallisessa bussissa matkustanut mies oli suojannut kasvonsa maskin sijaan elävällä käärmeellä. Eräs kanssamatkustaja kertoi Independent-lehden mukaan luulleensa ensin miehen käyttäneen vain epätavallisen näköistä kasvosuojaa, kunnes hän huomasi matelijan liikkuvan.

Silminnäkijä kuvailee Facebookissakin kuvina jaettua näkyä hauskaksi, eikä käärmeen läsnäolo vaikuttanut haittaavan muita matkustajia. Viranomaistahot tosin huomauttavat, ettei käärme läpäise maskiin liittyviä suosituksia. Paikallisesta joukkoliikenteestä vastaavan Transport for Greater Manchesterin tiedottajan mukaan kasvosuoja voi olla kirurgin maskin lisäksi esimerkiksi huivi tai bandana, mutta elävän käärmeen nahka ei todennäköisesti ehkäise viruksen leviämistä.