Keravalle uusi avovankila – keskittyy nuorempien rikollisten ohjaamiseen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Keravan uusi avovankila otetaan käyttöön tänään. Vankilassa on paikkoja yhteensä 136 kappaletta, joista 60 prosenttia on ensikertalaisia. Avovankilan kohderyhmänä ovat nimenomaan nuoret rikolliset, joiden elämän suuntaa pyritään muuttamaan.

Uudessa vankilassa on palvelukeskus, jossa sijaitsee vankien peruspalveluihin liittyvät toiminnat kuten ruokala, vastaanottotilat, poliklinikka sekä opetustiloja. Lisäksi alueella on yhdeksän erillistä vankien asuinrakennusta. Kuntouttavassa avovankilassa korostuu vankien osallisuuden lisääminen.

Vangit harjoittelevat omien asioiden hoitoa muun muassa terveydenhoidossa, arjen taitojen oppimisessa ja sosiaalisten verkostojen luomisessa. Suomessa on yhteensä 11 avovankilaa. Suljettuja vankiloita on 15 kappaletta.