Kysely selvitti: Joukkoliikenteessä pitäisi käyttää kasvomaskeja – odottamattoman harva käyttää

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingin seudun liikenne (HSL) tiedusteli joukkoliikenteen käyttäjien mielipiteitä kasvomaskien käyttöön liittyen. Vastaajista 78 prosenttia on melko tai täysin samaa mieltä siitä, että joukkoliikenteessä tulisi käyttää kasvomaskia. Tulokset ovat ristiriidassa käytännön kanssa.

Kasvomaskia joukkoliikenteessä käyttää ainoastaan 48 prosenttia vastaajista. Suurin syy olla käyttämättä maskia on kyselyn perusteella se, että riittävien turvavälien koetaan toteutuvan joukkoliikennematkan aikana. Matkustajamäärät ovat tällä hetkellä noin 40 prosenttia pienemmät kuin vuosi sitten samaan aikaan. Kyselyyn vastasi 10.063 ihmistä.

– Toivomme, että maskien käyttö yleistyisi edelleen, kuten tähänkin asti on käynyt. Maskisuositus koskee yleisesti joukkoliikennettä, ei ainoastaan ruuhka-aikaa. Mehän emme voi etukäteen täydellä varmuudella tietää, milloin liikennevälineissä on täyttä, sanoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.