Mies kuvasi videolle aaveen taistelukentällä – skeptikoilta tyly tuomio

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa sijaitsevassa Gettysburgissa käytiin vuonna 1863 yksi maan sisällissodan verisimmistä taisteluista. Seudusta on sitemmin tullut suosittu historiallinen turistikohde, ja jotkut jopa uskovat sotilaiden aaveiden kulkevan edelleen taistelukentillä.

Greg Yuelling kertoo Newsweek-lehden mukaan kuulleensa outoja ääniä ja nähneensä sumussa liikkuvia ihmismäisiä hahmoja ajaessaan perheensä kanssa autolla Gettysburgin taistelukentän ohi. Mies kuvasi videon, jossa aavemainen hahmo näyttää juoksevan tien vieressä olevan tykin läpi.

Osa videon katsojista vakuuttui Yuellingin onnistuneen ikuistamaan Gettysburgin taistelun aaveen kameralle. Kaikki eivät kuitenkaan olleet yhtä vakuuttuneita väitetystä paranormaalista ilmiöstä. Heidän mukaansa videolla tykkien vierellä liikkuva hahmo on selkeästi vain auton tuulilasissa ollut tahra.