Hurja video osoittaa – näin nopeasti kynttilä aiheuttaa tulipalon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vahtimatta jätetty kynttilä saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa mittaviin tuhoihin ja henkilövahinkoihin. Tuoreella yhdysvaltalaisella viraalivideolla nähdään läheltä piti -tilanne, joka olisi voinut päättyä traagisesti.

Video on kuvattu kodissa, jossa on juuri vietetty vakavasta muistisairaudesta kärsivän Lawrence Petersin syntymäpäiviä. Yhtäkkiä pöydälle jätetty kynttilä sytyttää tuulenvireen ansiosta lähellä olevat verhot tuleen. Liekit leviävät nopeasti, sillä huoneessa ollut vanhus ei ymmärrä mistä on kyse.

Paikalle sattui onneksi kodin omistajan täti, joka oli unohtanut huoneeseen käsilaukkunsa. Hänen ansiostaan Lawrence saatiin pois huoneesta ja tuli lopulta sammutettua. Vaikka palo ehti aiheuttaa tuhoja huoneessa, ei kukaan talossa olleista 20 ihmisestä ehtinyt vahingoittua.