Italiassa aloitetaan koronavapaaksi mainostetut lennot – 30 minuutin pikatesti ennen koneeseen nousua

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italiassa ollaan aloittamassa maan sisäisiä lentoja, joita kuvaillaan koronatartunnoista vapaaksi. Matkustajien terveys pyritään varmistamaan ennen koneeseen nousua pikatestien avulla.

Lentoja suorittaa alkuun Alitalia-yhtiö Roomasta Milanoon. Kaikille matkustajille suoritetaan ilmainen pyyhkäisynäytetesti, jonka tulos saadaan 30 minuutissa. Mikäli kokeilu on menestys, tullaan sitä laajentamaan lähitulevaisuudessa.

Rooman Fiumicinon lentokentän rahastoyhtiö ADR:n toimitusjohtaja Marco Tronco kertoo The Times -lehdelle matkustajien voivan lentää rauhassa tietäen heidän vieressä istuvan henkilön koronatestituloksen olevan negatiivinen. Positiivisen testituloksen saavat evätään lennalta, mutta heille suoritetaan uusi näytteenotto ja he saavat etusetelin tulevaa lentoa varten. He saattavat myös joutua karanteeniin.