M/S Amorella on evakuoitu – ajettiin rantakiville pohjakosketuksen jälkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monille suomalaisille tuttu Viking Linen risteilyalus M/S Amorella on ajettu Järsön saaren rantaan Långnäsin kaakkoispuolella Ahvenanmaalla. Asiasta tiedottaneen Länsi-Suomen merivartioston mukaan laiva ajettiin saaren rantaan tilanteen vakauttamiseksi sen saatua pohjakosketuksen tänään noin kello 12.50.

Amorella karilla Ahvenanmaalla, Kuva: Marinetraffic

Aluksen noin 200 matkustajaa on nyt evakuoitu ja tilanne on merivartioston mukaan vakaa. Oheisesta kuvasta nähdään, että Amorella on aivan saaren rannassa pohjastaan kiinni. Kuvien perusteella alus on lievästi kallistunut. Alus ajettiin rantaan, jotta se ei uppoaisi vesivuotojen vuoksi. Ihmishenkiä ei ole vaarassa.

Turusta Tukholmaan matkalla ollut Amorella on parhaillaan tukevasti kiinni pohjastaan ja ainakin yhteen laivan osastoista on tullut vuoto. Onnettomuuden syy ei ole vielä selvillä. Aluksessa oli turmahetkellä noin 280 ihmistä, joista 80 miehistön jäseniä. Suomen Punainen Risti on perustanut evakuointikeskuksen aluksesta evakuoiduille matkustajille. Alla Amorellan hätäkutsu radiossa.