Rikollisjengit ottivat koronaviruksen ehkäisyn omiin käsiin – karanteeni voimaan pahamaineisissa slummeissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Cicade de Deus tunnetaan yhtenä Brasilian Rio de Janeiron pahamaineisimmista slummeista, jossa köyhyys ja rikollisuus ovat arkipäivää. Kaupunginosan kurjuuden keskellä nähdään kuitenkin myös yhteisöllisyyttä. Alueen rikollisjengit ovat ottaneet tehtäväkseen ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Jengien jäsenet ilmoittivat pitävänsä huolen siitä että asukkaat pysyttelevät kodeissaan.

– Koska kukaan ei ota tätä asiaa tosissaan, julistamme ulkonaliikkumiskiellon. Ulkona pelleilevät tulevat toimimaan esimerkkinä muille. On parempi pysytellä kotona tekemättä mitään, jengiläisten jakamassa viestissä luki New York Post -lehden mukaan.

Myös muissa Rio de Janeiron favela-termillä tunnetuissa köyhissä kaupunginosissa toimivat jengit ovat tehneet samoin. Julkaisemassaan tiedotteessa he kertovat että mikäli paikallinen hallinto ei tee oikeaa ratkaisua, järjestäynyt rikollisuus tekee sen.