Tähän on tultu: Vantaan kouluihin palkataan vartijoita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Internetissä leviää parhaillaan Vantaan kaupungin työpaikkailmoitus, jossa haetaan vartijoita kaupungin oppilaitoksiin. Työtehtävän kuvauksessa sanotaan, että valituilla henkilöillä tulee olla voimassa oleva vartijakortti.

Työpaikkailmoituksen mukaan Vantaan kouluihin palkattavien turvallisuusalan asiantuntijoiden työtehtävinä on vartijan perustehtävät sekä mahdollisesti pienimuotoiset kiinteistöhoidon tehtävät. Iltalehden mukaan Vantaan kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske kertoo, ettei vartijoiden etsiminen kouluihin liity kouluväkivaltaan, vaan kyse on normaalista henkilöstöprosessista.

Kalske viittaa kiusaamisella hiljattain otsikoissa olleeseen kohuun, jossa Vantaan koulun oppilas joutui törkeän väkivallan kohteeksi. Sosiaalisessa mediassa levisi nopeasti teksti, jossa kerrottiin tapauksesta seikkaperäisesti ja samalla arvosteltiin koulun suhtautumista väkivaltaiseen tekoon. Vartijan läsnäolo tuonee turvallisuutta kouluihin, mutta samalla olemme kaukana siitä seesteisestä lintukodosta, joka on ollut kotimaamme valttikorttina.