Poliisi etsi Kaivopuiston pahoinpitelijöitä – yksi on edelleen kateissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi julkaisi heinäkuun lopussa kuvat viidestä henkilöstä, joiden epäillään liittyvän Helsingin Kaivopuistossa ravintolan edustalla varhain aamuyöllä tapahtuneeseen väkivallantekoon. Pahoinpitely tapahtui sunnuntaina 5. heinäkuuta ja yksi uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin.

Neljä poliisin julkaisemissa kuvissa esiintynyttä henkilöä on tunnistettu ja heidän osuutta pahoinpitelyihin selvitellään edelleen. Viidettä epäiltyä ei ole toistaiseksi tavoitettu. Esitutkinnan aikana osa henkilöistä on ollut pidätettynä.

Helsingin poliisilaitoksen mukaan tapahtumat saivat alkunsa Kaivohuoneella kello 01.00 annetun valomerkin jälkeen. Ravintolassa iltaa viettämässä ollut nuorten miesten seurue oli poistumassa muiden asiakkaiden mukana ravintolasta, kun narikkatilassa entuudestaan tuntematon mies löi yhtä heistä ilman syytä. Lyöjä oli osa ulkomaalaistaustaista seuruetta.

Nahistelu seurueiden välillä jatkui ravintolan ulkopuolella. Valvontakameratallenteiden ja asianomistajien kertomusten mukaan ulkomaalaistaustainen seurue haastoi edelleen riitaa. Toinen seurue oli passiivinen ja hajaantui, mutta hetkeä myöhemmin seurueen jäsenet huomasivat, että ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä heidän seurassaan ollutta miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta, vasemmalla puolella.

Kaverit yrittivät mennä väliin, mutta joukko esti heidät ja hyökkäsivät myös uhria puolustaneiden kimppuun. Lisäksi ainakin yhtä miestä oli pahoinpidelty ennen kuin hän yritti mennä väliin edellä mainittuun pahoinpitelyyn.

– Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä eli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 6.–7. heinäkuuta. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, poliisilaitokselta kerrottiin heinäkuussa.