Eini julkaisee tänään uuden Vihdoin valmis -studioalbuminsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

1970-luvun lopussa Suomen listaykkösenä komeillut laulajatähti Eini julkaisee tänään uuden albuminsa Vihdoin valmis. Teini-ikäisenä uransa aloittanut Eini teki taannoin upean paluun Saaks viel itkee kun sattuu -singlellä, joka oli yksi vuoden 2019 tyylikkäimmistä kotimaisista kappaleista. Nyt kappale löytyy tuoreelta albumilta.

Vain digitaalisena ilmestyvä albumi sisältää lisäksi radiosta tutut kappaleet Valitsen sut ja Tilkkutäkki.

Einin ura alkoi vuonna 1977 ilmestyneellä Baccara-käännöksellä Yes Sir, alkaa polttaa, joka nousi listaykköseksi Einin ollessa vasta 17-vuotias. Hänen edellinen levynsä Draamaa julkaisiin neljä vuotta sitten, minkä jälkeen Eini on keikkailut säännöllisen ahkerasti eri puolilla Suomea. Uutta levyä on suunniteltu pitkään. Kepeän sävelasun sisällä elää syvällisempi sanoma, elämänkokemus ja ihmisten väliset suhteet.

– Syys on aina ollut minulle luomisaikaa, olenhan syksyn lapsi! Olen tyytyväinen tähän albumin ja sen sisältöön. Tähän on saatu mukaan tuttua Einiä uusilla värivivahteilla ja toiveeni on huomioitu tekstien suhteen, Eini kertoo.

– Olen halunnut kertoa erilaisia tunnetiloja ihmisten välisistä suhteista. Lisäksi olen viimeiset kaksi vuotta opetellut uutta kevyempää laulutapaa ja se on hyvin kuultavissa tällä albumilla. Oppimatka jatkuu edelleen. On ihanaa huomata, että edelleen on kiinnostunut ja halukas oppimaan uutta ja että vielä oppii.

Levyn nimibiisinä toimii Vihdoin valmis.

_ Kappale on sellainen tykki, että kun kuulin aihion tästä biisistä, kiljaisin riemusta. Lyhyestä pätkästä kävi heti selväksi se rohkeus, millä asenteella itse suhtaudun elämään ja sen tuomiin haasteisiin. Ja rakkauden saapuessa sitä rohkeutta myös tarvitaan, Eini kuvailee.

– Valitsen sut on kappale, jonka voi omistaa toiselle ihmiselle rakkaudentunnustuksena. Tilkkutäkki kertoo puolestaan elämän risaisuudesta, päättyneistä ihmissuhteista ja niiden jättämästä jäljestä sydämeen. Kuitenkin sanoma on selvä: ei ole syytä katkeroitua elämälle, vaan jokaisesta sattumuksesta voi oppia ja jatkaa elämää eteenpäin luottaen huomiseen.