Miehen vatsasta löytyi hammasharja – väitti nielaisseensa sen vahingossa

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Ihmisten elimistöihin päätyy toisinaan sinne kuulumattomia esineitä, joskus tahallaan, joskus vahingossa. Nyt erään miehen vatsasta on poistettu hammasharja. Intian Pasighatissa asuva 39-vuotias mies oli ollut harjaamassa takahampaitaan, kun hammasharja lipsahti ja katosi hänen kurkkuunsa. Mies hakeutui paikalliseen sairaalaan jossa hammasharjaa ei kuitenkaan onnistuttu paikantamaan.

Koska miehen hoitaminen osoittautui liian haastavaksi paikallisille lääkäreille, siirrettiin hänet yli 100 kilometrin päähän Bakin Perthin sairaalaan. Hammasharjaa etsittiin aluksi röntgenkuvauksen avulla hänen kurkustaan. Lopulta se paikannettiin Metro-lehden mukaan potilaan vatsasta.

Potilaalle suoritettiin melko yksinkertaiseksi kuvailtu leikkaus, ja hammasharja onnistuttiin poistamaan vatsasta noin 30 minuutissa. Miehen kerrotaan lopulta parantuneen koettelemuksesta ongelmitta. Hän pääsi kotiinsa sairaalahoidosta 21. syyskuuta, kuusi vuorokautta hammasharjansa hukkaamisen jälkeen.