Leijonanpennut jäivät orvoiksi – saksanpaimenkoira ryhtyi sijaisemoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläinmaailmassakin nähdään tilanteita, joissa oman emonsa hylkäämäksi joutuneet pennut ovat päässeet sijaisten hoivaan. Aina sijaisemon ei tarvitse edustaa edes samaa lajia.

Venäjän Vladivostokissa sijaitsevaan White Lion Park -eläintarhaan syntyi taannoin leijonanpentuja. Niiden Sirona-emo ei kuitenkaan vaikuttanut haluavan poikasia, vaan oli jopa purrut niitä. Onneksi apua saatiin tarhan uskolliselta Sandra-saksanpaimenkoiralta.

Sandra on huolehtinut kahdesta leijonenpennusta kuin omista poikasistaan. Taannoin omankin pennun synnyttänyt koira hyväksyi leijonat osaksi omaa perhettään ja on esimerkiksi imettänyt niitä. Eläintenhoitaja Viktor Agafonov kuvailee tilanetta Daily Mailille harvinaiseksi, erityisesti siksi että kesy koira päätti huolehtia villieläinten pennuista.