Lentoyhtiö myy käytöstä poistettujen tarjoilukärryjä – yhä täynnä alkoholia ja muita tuotteita

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentomatkustusta ikävöiville on nyt tarjoutunut mahdollisuus tuoda kotiinsa matkustajakoneiden tunnelmaa. Lentoyhtiö Qantas on nimittäin myymässä ylimääräisiä, alkoholijuomilla ja muilla tuotteilla varusteltuja baarikärryjä.

Australialainen Qantas poisti tänä vuonna käytöstä viimeiset Boeing 747 -matkustajakoneensa. Yhtiöllä on nyt tuhat koneissa käytettyä baarikärryä, joista se yrittää hankkiutua eroon. Jokaisessa kärryssä on 40 pientä puna- ja valkoviinipulloa, pullollinen samppanjaa, kaksi yleishyödyllisiä tarvikkeita sisältävää business-luokan settiä, kahdet Qantas-åyjamat ja kaksi Sheridanin erityisesti Qantasia varten suunnittelemaa pyyhettä.

Yhdet kärryt maksavat noin 590 euroa tai 169 000 Qantasin matkustuspistettä. Boeing 747 -koneilla on pitkä historia, sillä niiden ensilento suoritettiin jo vuonna 1969. Qantasin viimeinen käytössä ollut Boeing 747 nousi ilmaan CNN-uutissivuston mukaan heinäkuussa 2020.