Aikuiset palasivat yläkouluun – söivät kouluruokaa viikon ajan ja yllättyivät

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa kouluruoka on melko hyvätasoista, terveellistä ja oppilaille ilmaista. Kouluruoka ei kuitenkaan ole kaikissa maissa itsestäänselvyys. Nyt Jazzmyne ja Lindsay -nimiset naiset kuvasivat videon kokeilustaan, jossa he palasivat kouluruokailun pariin viikon ajaksi.

Ruokatunti on naisilla 20 minuuttia, jonka he kokevat melko lyhyeksi ruokatauoksi. Ruoat naisille valmistaa oikea koulun keittäjä, jonka mukaan kouluruoka on muuttunut vuosien saatossa monipuolisemmaksi ja terveellisemmäksi. Heti maanantaina ruokalistalla on kuitenkin valmispizzaa, mehua, pikkuporkkanoita ja maissia.

Moni ateria ruokalistalla kuulostaa lupaavalta, mutta tarjottimella ateriat kuitenkin olivat usein pettymyksiä. Tiistaina luvassa oli hampurilainen, ranskalaisia, tölkkihedelmiä, salaattia ja mehua. Keskiviikkona naiset syövät maissilastuja ja dippiä, torstaina jälleen ranskalaisia ja juustotäytteisen pizzataskun. Perjantaina ruokalistalla oli pihvi, tölkkihedelmiä ja pikkuporkkanoita.

Kokonaisuudessaan naiset olivat melko tyytyväisiä ruokiin, mutta lähes joka päivä listalla oli epäterveellistä pikaruokaa. Jazzmyne ja Lindsay olivat kuitenkin iloisia siitä, että kouluruokaa on tarjolla nuorille ja he saivat päivittäin syödä jonkun muun valmistaman aterian.