Makumatka Viroon – etelänaapurista löytyy huippuravintoloita ennätyksellisen paljon

Matkailu · Terhi Piiroinen

Etelänaapurimme Viro on muuttunut edistykselliseksi maaksi, jossa on korkea elintaso. Perinteisen kaljanhakureissun sijaan Viroon kannattaa matkustaa ravintolamaailmasta nauttimiseen. Ruoka on nyt trendikästä ja virolaiset kokit ovat maailman parhaimmistoa.

Loppukesän satokauden ohella syksy on Virossa ruokafestivaalien ja ravintolaviikkojen kulta-aikaa. Lisäksi maassa työskentelee kokkeja, jotka ovat hankkineet oppinsa maailman parhaimmista Michelin-ravintoloista, Moni matkailija on jo maistanut tuloksia virolaisen keittiötaiteen buumista.

Viron ravintolakenttä elää ja kukoistaa haastavista ajoista huolimatta. Ravintolavinkkejä voi kahlata esimerkiksi Viron viralliselta matkailusivustolta. Marraskuussa Tallinnassa vietetään ravintolaviikkoa, jolloin pääsee kokeilemaan aterioita pikkurahalla.