Pohjois-Korea ampui eteläkorealaisen virkamiehen – Kim Jong-unilta harvinainen anteeksipyyntö

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Korean on kerrottu teloittavan kaikki maan rajalle pyrkivät henkilöt koronaviruksen pelossa. Nyt he ovat ampuneet eteläkorealaisen virkamiehen, joka oli suorittamassa työtehtäväänsä. Kyseessä oli kalastusviranomainen.

Kalastustarkastuksia Pohjois-Korean aluevesillä suorittanut virkamies ammuttiin maanantaina. Hänen epäiltiin ensin loikanneen Pohjois-Koreaan, mutta tiedustelupalvelu kertoo pohjoiskorealaisten ampuneen häntä kymmenen kertaa. Sen jälkeen miehen ruumis polttohaudattiin.

Reutersin mukaan Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on erittäin pahoillaan asiasta. Hän toivoo, että maiden välinen luottamus ei horjuisi virkamiehen ampumisen vuoksi. Kyseessä oli vahinko.