Hurjapää kiipesi Pariisin toiseksi korkeinta pilvenpiirtäjää pitkin – ilman turvavarusteita!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puolalainen kiipeilijä BNT tunnetaan tempauksistaan, jotka saavat korkean paikan kammosta kärsivien veret seisahtamaan. Hämähäkkimieheksikin kutsuttu BNT harrastaa vapaakiipeilyä, eli kiipeilyä ilman köysiä tai muita turvavälineitä.

BNT:n tuorein tempaus oli kiivetä Pariisin toiseksi korkeinta pilvenpiirtäjää, Tour Montparnassea pitkin. Rakennus kohoaa 210 metrin korkeuteen. BNT ehti kiivetä noin tavoitteensa puoliväliin, kunnes viranomaiset keskeyttivät hänen tempauksensa.

BNT julkaisi sittemmin GoPro-kameran ja drone-kameroiden ikuistamaa materiaalia sisältävän videon tempauksestaan. BNT on aikaisemmin nähty kiipeämässä muun muassa Varsovassa sijaitsevaa 170 metrin korkuista Marriott Hotel -rakennusta pitkin.