Koronaan kuolleiden määrä ylitti miljoonan uhrin lukeman

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Maailmanlaajuinen koronakriisi ei vaikuta olevan helpottamassa vielä hetkeen. Koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrässä on mitattu uusi synkkä virstanpylväs.

Covid-19 -tautia aiheuttavaan koronavirukseen on nyt kuollut maailmanlaajuisesti yli miljoona ihmistä. Lukema saavutettiin vain alle yhdeksässa kuukaudessa kiinalaisten viranomaisten vahvistettua ensimmäisen koronakuoleman Kiinan Wuhanissa. Yhteensä koronatartuntoja on todettu maailmanlaajuisesti 33 miljoonaa kappaletta.

Eri puolilla maailmaa on parhaillaan käynnissä CNN-uutissivuston mukaan ainakin 35 kliinistä koetta, joissa testataan mahdollisten koronarokotteiden vaikutuksia. Maailma terveysjärjestön hätäohjelmaa johtava tohtori Mike Ryan kuitenkin varoittaa, että koronakuolemien määrän on mahdollista nousta jopa kanteen miljoonaan ennen toimivan rokotteen saamista yleiseen levitykseen.