Ennakkotiedot: Marinin hallitus rajoittaa ravintolatoimintaa – kuolinisku ravintoloille?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallitus kertoo tänään uusista rajoituksista koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Sanna Marinin (sdp) hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sdp) kertoi jo aiemmin, että rajoituksia tullaan tekemään. Lehtitietojen mukaan ravintolat joutuisivat 8. lokakuuta alkaen lopettamaan anniskelun jo kello 24.00 ja sulkemaan ovensa kello 01.00. Parhaillaan kokoustava hallitus aikoo kertoa uusista rajoituksista jo tänä iltana.

Ennakoitua päätöstä ravintoloiden sulkemisesta sekä sen perusteita on kritisoitu jo ennakkoon, sillä koronaviruksen ei tiedetä levinneen erityisen paljon juuri ravintoloissa. Esimerkiksi Tampereen yliopistollisen sairaalan infektiolääkäri Janne Laine kertoi Aamulehdelle, ettei ravintoloiden aukiolon lyhentymisellä ei ole merkittävää vaikutusta koronan leviämiseen. Infektiolääkärin mukaan ei ole näyttöä siitä, että Tampereen alueella tartuntoja olisi tapahtunut juuri ravintoloissa.

Ravintola-alalle tuore päätös on kriittinen, sillä illan viimeiset tunnit ovat ravintoloille elintärkeitä. Eduskunta päätti jo keväällä, että hallituksen tulee kompensoida sulkemisesta ravintoloille aiheutuvat vahingot, mutta näin hallitus ei ole kuitenkaan vaatimuksista huolimatta tehnyt. Mikäli tänään tehdään päätös ravintoloiden aukiolon rajoittamisesta, tulee se olemaan jopa kohtalokas merkittävälle osalle suomalaisia ravintolayrityksiä. Kymmeniä tuhansia työntekijöitä on vaarassa joutua lomautetuksi ja työttömäksi. Hotelli- ja ravintola-alalla työskentelee 140 000 suomalaista.