Oletko ostanut falafelia pakasteena? Ruokavirasto varoittaa alkuperästä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Elintarvikevalvontaviranomaisten tietoon on tullut, että Helsingissä sijaitsevassa yrityksessä on tuotettu falafel-pyöryköitä epähygieenisissä ja puutteellisissa olosuhteissa. Valitettavasti kasvispyöryköiden valmistajan nimeä ei näy tuotepakkauksessa.

– Valmistavalta yritykseltä saatujen niukkojen tietojen ja muiden havaintojen perusteella kyseistä tuotetta on myyty pakasteena pääkaupunkiseudulla kauppaketjujen ulkopuolisissa elintarvikemyymälöissä. Ei ole kuitenkaan täysin pois suljettua, että tuotteita olisi ollut myynnissä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, Ruokavirasto tiedottaa.

Todettujen elintarvikesäädösten vastaisten olosuhteiden takia elintarviketurvallisuus on näissä tuotteissa saattanut vaarantua. Elintarvikeviranomaisia on pyydetty poistamaan myymälöistä löytyvät tuotteet. Kuluttajia pyydetään hävittämään mainittu tuote.

– Kuluttajat voivat verrata kotoaan mahdollisesti löytyvää pakkausta ohessa näkyviin kuviin. Kuluttajia pyydetään ilmoittamaan kuvien mukaisen pakkauksen (etiketti on sijoitettu pakkauksen sisälle) ostopaikasta sähköpostilla osoitteeseen kymp.elintarviketurvallisuus@hel.fi.

Ruokavirasto