Poliisiauto törmäsi kerrostalon seinään Jakomäessä – olivat takaa-ajossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisilaitoksen ajoneuvo törmäsi kerrostalon seinään Jakomäessä sunnuntaiaamuna 27. syyskuuta. Poliisit olivat poistuneet autosta jahtaamaan juosten paennutta henkilöä. Auto valui sillä aikaa kerrostalon seinään perä edellä.

Poliisilaitoksen virka-auto oli tehtävällä, jossa partiota karkuun ajanut auto pysähtyi Kankaretie 11 sijaitsevan kerrostalon pihaan. Pihassa poliiseja pakoon ajanut kuljettaja hylkäsi autonsa ja pyrki jalkaisin karkuun. Poliisipartio pysäytti oman autonsa ja myös he jalkautuivat tavoittaakseen pakenija.

Loivassa rinteessä ollut poliisiauto valui kerrostalon seinään. Seinään ei päällisin puolin tarkasteltuna tullut vaurioita. Sen sijaan poliisin pakettiauton takaovet vaurioituivat ja takaikkunat rikkoutuivat. Auton takatilassa ei ollut ketään tapahtumahetkellä ja ei ole tiedossa, että tapauksesta olisi aiheutunut konkreettista vaaraa ulkopuolisille.

Koska epäiltynä on poliisiautoa kuljettanut Helsingin poliisilaitoksen konstaapeli, esitutkinta suoritetaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksessa. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeellä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Poliisia karkuun ajaneen henkilön toiminnasta on Helsingin poliisilaitoksella käynnissä oma esitutkintansa.