Virologi vahvisti: ”Suuvesi ei suojaa koronavirukselta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositun Riverdale-sarjan tähti KJ Apa jakoi viikoloppuna Instagramissa videon, jossa hän ja Camila Mendes valmistautuvat suutelukohtaukseen. He käyttävät suuvettä puhdistaakseen suunsa ennen suutelemista, tarkoituksenaan estää mahdollisen koronaviruksen leviämisen.

Suuvesien mainostetaan tappavan 99 prosenttia suun pöpöistä. Pelkkä suuveden käyttö ei kuitenkaan riitä suojaamaan mahdolliselta koronatartunnalta suudellessa. Virus voi nimittäin levitä suudellessa myös muilla tavoilla, varoittaa Kolumbian yliopiston mikrobiologian ja tartuntatautien asiantuntija Vincent Racaniello Insider-lehdelle.

Racaniellon mukaan suuvesi ei tapa viruksia esimerkiksi nenästä ja keuhkoista. Se ei myöskään poista mahdollista koronavirusta kokonaan syljestä. Virus nimittäin leviää nopeasti uudelleen syljessä tartunnan saaneista soluista.

KJ Apa kuvaili suuveden käyttöä kuvauspaikalla uudeksi normaaliksi menetelmäksi suutelukohtauksiin valmistuessa. Riverdale-sarjan tähdet ovat kuitenkin olleet myös tiukassa karanteenissa valmistautuessaan sarjan kuvauksiin aikaisemmin tässä kuussa.