Hämmästyttävä video leviää viraalina – väitettiin esittävän kloonattua dinosaurusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sukupuuttoon kuolleiden dinosaurusten kloonaamisen mahdollisuus on kiinnostanut ihmisiä etenkin Steven Spielbergin Jurassic Park -elokuvan ja sen jatko-osien myötä. Nyt viraalina on levinnyt video, jonka jotkut ovat ehtineet jo luulla esittävän kloonattua dinosaurusta.

Videolla valkoiseen laboratorioasuun pukeutunut mies pitelee käsissään liikkuvaa dinosauruksen poikasta. Twitterissä levinneen videon väitettiin esittävän Kiinassa kloonattua elävää dinosaurusta.

Väitteellä ei tietenkään ole minkäänlaista totuuspohjaa, mikä ei tosin vähennä merkittävästi videon hämmästyttävyyttä. Kyseessä on todellisuudessa animatroninen nukke, joka on osa Jurassic Park World Exhibition -näyttelyä. Näyttelyssä vieraat ovat päässeet ihastelemaan Creature Technology Company -yhtiön luomia elävän näköisiä ja aidon kaltaisesti liikkuvia dinosaurusrobotteja Jurassic Park -elokuvien tyylisessä ympäristössä.