Kärsitkö rottaongelmasta? Tarkasta nämä asiat tuholaistorjujaa tilatessa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Rottaongelma on yleistynyt Suomessa. Toisinaan myös muut jyrsijät voivat aiheuttaa ongelmia, joten tuholaistorjujan tilaaminen on paikallaan. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on listannut viisi asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon tuholaistorjujaa tilatessa ja varmistaa, että palvelu toteutetaan ammattitaidolla säädöksiä noudattaen.

Tuholaistorjuntaa harjoittavan yrityksen on löydyttävä yritysrekisteristä, eikä se saa käyttää pelkästään myrkkyjä jyrsijöiden torjuntaan. Myrkkyjä saa käyttää, mutta ainoastaan kuuriluonteisesti ja muiden toimenpiteiden kanssa yhdistettynä. Lisäksi myrkkyjen käytöstä on tiedotettava riittävästi alueen muiden eläinten, lemmikkien ja lasten turvallisuuden vuoksi. Kannattaa myös huomioida, että torjuja tarkastaa syöttiasemansa riittävän usein, vähintään neljän viikon välein.

Tukesin muistilista tuholaistorjujaa tilatessa:

1. Tarkista, että yritys löytyy tuholaistorjunnan yritysrekisteristä

2. Älä osta palvelua, joka sisältää pelkästään jyrsijämyrkkyjen käyttöä

3. Varmista, että syöttiasemien tarkastusväli on riittävän tiheä

4. Varmista, ettei jyrsijämyrkkyjä käytetä jatkuvasti

5. Varmista, että ostettu palvelu sisältää riittävän tiedotuksen jyrsijämyrkkyjen käytöstä