Alkoholitarkastajat ravintolaratsian tuloksista: ”Päihtyneille anniskelu on vähentynyt”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisin ja alkoholitarkastajat suorittivat viime viikolla tehovalvonnan anniskelupaikkoihin. Ratsian mukaan anniskelu päihtyneille on vähentynyt, eli ravintoloiden toiminta on parantunut aikaisemmasta.

– Poliisi ja alkoholitarkastajat joutuivat puuttumaan tänä vuonna yhdeksässä tapauksessa selvästi päihtyneelle anniskeluun ja yhdessä tapauksessa alkoholia anniskeltiin alaikäiselle. Viime vuoteen verrattuna anniskelupaikkoja tarkastettiin hieman enemmän. Vuonna 2019 tarkastettuja paikkoja oli 210, kun niitä tänä vuonna oli 240. Anniskelupaikoissa oli koronapandemiasta johtuen kuitenkin viime vuotta selvästi vähemmän asiakkaita, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.

Viime vuonna puututtiin selvästi päihtyneelle anniskeluun 26 tapauksessa ja alaikäiselle anniskeluun kahdessa tapauksessa. Valvontaa tehtiin yhteistyössä alkoholitarkastajien, pelastuslaitosten ja työsuojelutarkastajien kanssa. Anniskelupaikoissa havaittiin 14 järjestyksenvalvontaan liittyvää rikettä. Valtaosassa tapauksista järjestyksenvalvojatehtävissä toimivalla henkilöllä ei ollut järjestyksenvalvojakorttia työssään mukana.

Valvonnan yhteydessä tavattiin yhteensä kahdeksan laittomasti maassa oleskelevaa ulkomaalaista ja yhteensä 21 ilman työlupaa työtä tehnyttä ulkomaalaista. Lisäksi Helsingin poliisilaitos aloitti kolme esitutkintaa ihmiskaupparikoksesta.