Ylläksen koronaryppäässä 26 tartuntaa – valtaosa peräisin ruskaretkiltä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat suunnanneet viime viikkoina sankoin joukoin Lappiin ihastelemaan erämaan ruskaloistoa. Matkailulla on ikävä kääntöpuoli, josta on saatu ensimmäistä osviittaa Ylläksen kotonaviruksen tautiryppäästä.

Ylläksellä matkustaneilla ja alueella asuvilla on todettu jo 26 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat ovat levinneet Pirtukirkossa, Äkäshotellissa, Jounin kaupassa ja Joiku Pubissa. Tartunnan saaneet asuvat 14 eri kunnassa ympäri Suomea. Viisi tartuntaa on todettu Kolarin kunnassa asuvilla.

Ylläksellä 14.-25. syyskuuta aikana olleita henkilöitä kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, jos heille ilmenee koronavirukseen sopivia oireita. Lapissa matkailu on edelleen turvallista, jos huolehtii riittävistä turvaväleistä, käsihygieniasta ja hengitysteiden suojaamisesta kasvomaskilla julkisilla paikoilla ja ihmisten keskellä.